Van Gaal getipt als trainer Ajax door Jonker

Van Gaal getipt als trainer Ajax: 'Niemand loopt dan nog weg, iedereen sluit aan'

14 april om 21:45
Laatste update: 14 april om 21:56

Louis van Gaal zou de nieuwe trainer van Ajax moeten worden. Dat stelt Andries Jonker bij NOS Langs de Lijn. Volgens de bondscoach van de Oranjevrouwen is er eigenlijk ook geen andere optie.

Van Gaal kan in één klap voor rust zorgen in de Johan Cruijff ArenA, meent Jonker. "Dan gaan de supporters en sponsoren er direct achter staan, want de motor van de club is het eerste elftal", begint de bondscoach, die Van Gaal assisteerde bij FC Barcelona en Bayern München. "Niemand loopt dan nog weg, iedereen sluit aan."

Jonker benadrukt dat hij de voorbije maanden niet met Van Gaal, die als adviseur van de raad van commissarissen al verbonden is aan Ajax, heeft gesproken over een mogelijke terugkeer als trainer. Ook is het voor hem onduidelijk of de gezondheid van de 72-jarige Amsterdammer het zou toelaten.

Dat laatste hoeft volgens Jonker ook geen probleem te zijn. "Hij kan een staf om zich heen verzamelen, mensen die hem werk uit handen nemen. Met Van Gaal draait iedereen in één keer het hoofd om en wordt er naar voren gekeken. Dan gaat het roodwitte hart weer vol verwachting kloppen."

Op weg naar de NOS-studio sprak Jonker met Marcel Bout, eveneens een voormalige rechterhand van Van Gaal, over mogelijke opvolgers van John van 't Schip. "Wij hebben niemand anders kunnen bedenken die niet ter discussie zou worden gesteld. Een andere oplossing hebben we echt niet kunnen bedenken."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: