Blinker ziet PSV-viertal uitblinken: 'Lijkt alsof hier te weinig uitdaging is'

Blinker ziet PSV-viertal uitblinken: 'Lijkt alsof hier te weinig uitdaging is'

15 april - 14:07
69

André Ramalho, Sergino Dest, Joey Veerman en Luuk de Jong hebben een uitstekende indruk gemaakt tijdens de 6-0 overwinning van PSV op Vitesse. Het viertal is daarom door Regi Blinker opgenomen in zijn Elftal van de Week.

Allereerst steekt Blinker de loftrompet over Ramalho. "Hij wordt door tegenstanders vaak vrijgelaten in de opbouw, maar nu had hij mede de meeste balcontacten omdat hij continu goede dingen deed met zijn passing van achteruit", aldus de drievoudig Oranje-international. "Hij straalde zelfvertrouwen uit. Als je dan mee naar voren gaat en met zo’n kopbal scoort, dan verdien je dit plekje. Mooi voor hem, na toch veel kritiek."

Naast Ramalho staat er met Dest nog een andere PSV-verdediger in het Elftal van de Week in De Telegraaf. "In het begin van dit seizoen dacht ik: dit gaat steeds maar net goed, met die kleine pasjes en dat getruc van hem. Maar hij doet het nu al een wedstrijdje of dertig en góéd ook, zeg", is Blinker van mening. Hij denkt dat tegenstanders het 'vreselijk' vinden om tegen Dest te spelen. "De Eredivisie lijkt soms een speeltuin voor hem. Het oogt veel te makkelijk en hij heeft veel meer uitdaging nodig."

Ook Veerman behoort tot de beste spelers van de afgelopen speelronde volgens Blinker. De oud-voetballer ziet in de achtvoudig Oranje-international een 'soevereine' middenvelder. "Hij heeft zoveel rust, komt continu in de positie om aanspeelbaar te zijn en weet dan al waar hij die bal vooruit gaat passen", aldus Blinker. "Voor hem geldt hetzelfde als voor Dest: het lijkt of hier nog heel weinig uitdaging voor hem is."

Ten slotte komt Blinker te spreken over De Jong, die dit seizoen al goed is voor 26 doelpunten in dertig wedstrijden. "Hij lijkt me een geweldige speler voor zijn medespelers", begint de oud-voetballer zijn verhaal. Hij ziet de spits negentig minuten lang zijn ploeg op sleeptouw nemen. "Voetballend lijkt het soms niet zo bijzonder, maar het is zo nuttig en efficiënt voor een elftal. Die assist op Johan Bakayoko, die kaats uit de lucht, was een uitstekend voorbeeld. En wéér maakte hij twee goals en was hij levensgevaarlijk. Hij heeft ook geen geluk. Dat dwingt hij gewoon af."