VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, ook Feyenoord en Ajax present

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, ook Feyenoord en Ajax present

15 april - 10:00
47

PSV is niet voor het eerst dit seizoen de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren leveren drie spelers. Ook Feyenoord, Ajax, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle, Excelsior en RKC Waalwijk zijn van de partij.

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)
Was dit het beste Eredivisie-optreden van Schendelaar? Waarschijnlijk wel. De doelman van PEC hield zijn ploeg op de been met uitstekend keeperswerk en bezorgde NEC een tegenvallende generale voor de bekerfinale.

Arthur Zagré (Excelsior)
Het ontketende Excelsior vermorzelde FC Volendam en Zagré speelde een glansrol. De vleugelverdediger kon naar hartelust aanvullen, gaf een assist en kreeg zelf ook genoeg kansen om te scoren.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Supporters van Feyenoord kunnen nog vier Eredivisie-wedstrijden en één bekerfinale genieten van Hancko, die rijp is voor een topcompetitie. De Slowaak kroonde zich in Sittard tot matchwinner met zijn derde doelpunt in de laatste vier duels.

Sergiño Dest (PSV)
De Eredivisie is een speeltuin voor Dest, die het zaterdag tegen Vitesse weer geweldig naar zijn zin had. Arme Gyan de Regt, de rechtsbuiten van Vitesse die tureluurs werd gespeeld door de PSV'er en na een uur uit zijn lijden werd verlost.

Kenneth Taylor (Ajax)
Het turbulente seizoen van Taylor lijkt te eindigen met een veilige landing, nu hij zich langzaam maar zeker opwerpt als één van de kartrekkers binnen de Ajax-selectie. De middenvelder was de beste Ajacied bij de zege op FC Twente.

Joey Veerman (PSV)
Nog even en Veerman mag zijn eerste kampioensschaal omhoog houden bij PSV. Mogelijk is het ook meteen zijn laatste titel in Eindhoven, want in deze vorm is hij extreem interessant voor buitenlandse (top)clubs.

Kenzo Goudmijn (Excelsior)
Zijn bizarre akkefietje met Volendam-heethoofd Safouane Karim was zonde, want het leidde af van de puike wedstrijd die Goudmijn speelde. "Je was ook gewoon de beste op het veld", zei Karim twee dagen later over Goudmijn, toen hij eenmaal was afgekoeld.

Malik Tillman (PSV)
PSV beschikt over een koopoptie van twaalf à dertien miljoen euro, maar Bayern München kan dat afkopen door een 'boete' van drie miljoen te betalen. In Eindhoven hoopt men op een transferwonder, want Tillman bewees afgelopen weekend weer zijn waarde.

David Min (RKC Waalwijk)
Terwijl de degradatiezorgen groter en groter worden in Waalwijk, steekt Min in de vorm van zijn leven. De spits die Michiel Kramer op de bank houdt scoorde twee keer tegen AZ, waaronder een beauty vanuit de middencirkel.

Luuk de Jong (PSV)
Twee goals en een assist: weer een rapport waarmee De Jong zaterdagavond thuis kon komen. De 33-jarige spits maakte zijn 26ste goal van het seizoen en vijzelde zijn Eredivisie-totaal op naar 175, waarmee hij naast respectievelijk Vangelis Pavlidis en Sjaak Swart staat.

Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)
Hoe belangrijk Lauritsen voor Sparta is, bleek andermaal tegen Almere City. Met een doelpunt en een assist zette hij de uitwedstrijd in Flevoland naar zijn hand. De Noorse spits staat nu op tien competitiegoals.