Perez over Kroes en Ajax

Perez voorziet problemen: 'Dat zou ik een héél, héél zwakke zet van Kroes vinden'

15 april om 19:33

Alex Kroes moet niet terugkeren bij Ajax als hij moet samenwerken met Michael van Praag, stelt Kenneth Perez. De voorzitter van de raad van commissarissen stuurt aan op een ontslag van de geschorste algemeen directeur.

Bij Voetbalpraat op ESPN wordt de trainersvacature bij Ajax besproken. Louis van Gaal wordt genoemd als geschikte kortetermijnoplossing. "Van Gaal en Kroes schijnen graag samen te willen werken", zegt presentator Wouter Bouwman. Kroes heeft zich nog niet neergelegd bij een definitief vertrek uit Amsterdam. Afgelopen zondag zat hij niet voor het eerst sinds zijn schorsing 'gewoon' op de tribune bij een wedstrijd van Ajax.

"Van Praag en Kroes staan lijnrecht tegenover elkaar. Als het een poldermodel wordt, dat ze toch weer samen gaan werken, zou ik dat bizar vinden", stelt Perez. "Als Alex Kroes dan toch terug gevraagd wordt... Als hij moet samenwerken met iemand die hem er zó graag uit wil hebben, dan zou ik dat een héél, héél zwakke zet van Kroes vinden."

Perez benadrukt dat Kroes niet moet willen terugkeren zolang Van Praag bij Ajax werkt. "Je wil toch niet samenwerken met iemand die je er zo graag uit wil hebben?"