Feyenoord moet zondag hoogstwaarschijnlijk een fan missen, en niet de minste

Feyenoord moet zondag hoogstwaarschijnlijk een fan missen, en niet de minste

16 april - 14:17 Laatste update: 14:27
91

De kans is aanwezig dat Feyenoord komende zondag Jan Boskamp moet missen op de tribune. Wegens verplichtingen kan de oud-voetballer en tevens groot Feyenoord-fan bij een andere, nóg grotere, wedstrijd aanwezig zijn. Desondanks kijkt Boskamp liever naar zijn 'eigen club'.

"Zondag is ook Real Madrid - FC Barcelona, daar moet ik misschien heen door een sponsor", vertelt Boskamp in Koffie met Boskamp, een online rubriek van Vandaag Inside. "Dus de kans is aanwezig dat ik het mis, maar ik heb nog niks gehoord. Maar ik hoop dat ik in De Kuip zit", stelt laatstgenoemde. "Anders zit ik in Madrid. Dat is echt een schande. Ik heb tegen DLM (de desbetreffende sponsor, red.) gezegd: 'hoe kun je dat nou maken, man?' Maarja, het is voor een goed doel. Die mensen hebben er veel geld voor betaald."

Voor Ajax is het met het oog op Europees voetbal voordelig als Feyenoord de beker wint. Ajax-trainer John van 't Schip kreeg op de persconferentie na afloop van het duel met FC Twente de vraag hoe het voelt om te moeten duimen voor Feyenoord. "Dat is ook vaak genoeg andersom geweest", reageerde de trainer toen gevat.

Boskamp kan daar wel om lachen. "Daar heeft hij wel gelijk in", grijnst de oud-voetballer van Feyenoord. Gek vindt hij het echter niet dat Ajax moet hopen op de bekerwinst van Feyenoord. "Dat hoort er toch bij", aldus Boskamp.