Van Bronckhorst enthousiast over Ajax-kandidaat: 'Hij is heel betrokken'

Van Bronckhorst enthousiast over Ajax-kandidaat: 'Hij is heel betrokken'

16 april - 15:45
91

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Dave Vos iets kan toevoegen aan de technische staf van Ajax. De voormalig Feyenoord-trainer werkte bij Rangers FC samen met de huidige coach van Jong Ajax, die de ambitie heeft om in de toekomst eindverantwoordelijke te zijn in de Johan Cruijff Arena.

Volgens De Telegraaf moet Vos volgend seizoen een belangrijke rol krijgen in de technische staf van Ajax. Zelf erkende de veertigjarige oefenmeester dat hij in de toekomst hoofdtrainer van de Amsterdammers hoopt te worden. Van Bronckhorst is in ieder geval enthousiast over Vos. Ze wonnen met Rangers de Schotse beker en speelden de Europa League-finale, die na strafschoppen verloren ging tegen Eintracht Frankfurt.

Vos was in Glasgow onder meer verantwoordelijk was voor de analyses van de tegenstander. "Hij heeft de Europa League-tegenstanders echt uitgepluisd en alles tot in details uitgewerkt. De ervaring bij Rangers in de Europa League en Champions League heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling", zegt Van Bronckhorst tegen ESPN. Vos bleek een man van details. "Zo heb ik een keer anderhalf uur met hem gediscussieerd over wanneer Scott Arfield naar binnen moest komen en welke passlijnen hij moest dichthouden", lacht de Feyenoord-icoon.

Volgens Van Bronckhorst was Vos zeer betrokken. "Hij is heel betrokken bij alles en was een goede ondersteuning voor mij. Hij is een leuke jongen om mee te werken en dat is hij ook naar spelers toe. Zijn manier van trainen is erg goed. Je moet spelers beter maken. Dat zag je bij hem terug. Assistenten moeten mij ook uitdagen in tactiek en oplossingen. Het was een heel fijne samenwerking."

Volgens Van Bronckhorst moet Vos wel de ruimte krijgen. "Dan komt hij in zijn kracht. Hij moet een trainer hebben die met hem stoeit en van daaruit tot een goed plan komt." Hij ziet in ieder geval veel potentie in de ambitieuze coach van Jong Ajax. "Hij moet de lat steeds verleggen. Hij is ook iemand die dat steeds kan. Waar zijn plafond ligt, bepaalt hij uiteindelijk zelf."