Verweij ziet Ajax 'smeden' aan nieuwe staf: 'Hij zou de veldtrainer moeten worden'

Verweij ziet Ajax 'smeden' aan nieuwe staf: 'Hij zou de veldtrainer moeten worden'

15 april - 15:50 Laatste update: 15:55
27

Dave Vos krijgt komend seizoen een belangrijke rol in de technische staf van Ajax. Dat heeft Mike Verweij, clubwatcher voor De Telegraaf, maandag bevestigd in de podcast Kick-off. Er zijn intern nog twijfels over of hij al klaar is voor het hoofdtrainerschap, maar een rol als eerste assistent ligt wel in de lijn der verwachting. 

De veertigjarige Vos is dit seizoen trainer van Jong Ajax. Ondanks wisselvallige resultaten staat de jonge trainer er goed op in Amsterdam. Ongeveer een maand terug schoof de NOS hem al naar voren als kandidaat om John van 't Schip op te volgen. 

"Er wordt al heel druk gesmeed aan de technische staf", vertelt Verweij in de podcast. "Dat wordt een staf die heel erg complementair aan elkaar moet zijn. Als het goed is, wordt er een hele belangrijke rol voor Dave Vos weggelegd. Niet als hoofdtrainer, dat vinden ze nog te vroeg."

"Maar iedereen die met hem heeft gewerkt is behoorlijk onder de indruk. Hij zou de veldtrainer moeten worden onder een nieuw aan te stellen trainer", weet de journalist. Vos stond samen met Hedwiges Maduro dit seizoen al heel even aan het roer, net na het ontslag van Maurice Steijn.