Beoogd Ajax-assistent duidelijk: 'Coachen in de Johan Cruijff ArenA is een droom'

Beoogd Ajax-assistent duidelijk: 'Coachen in de Johan Cruijff ArenA is een droom'

15 april - 20:21
13

Dave Vos is volgens De Telegraaf een belangrijke factor in de nieuwe technische staf van Ajax 1, waarin hij als assistent van de nog aan te stellen hoofdtrainer zou moeten fungeren. Zelf steekt Vos, momenteel trainer van Jong Ajax, zijn ambities niet onder stoelen of banken, blijkt uit zijn reactie tegenover ESPN.

"Uiteindelijk ben ik bijna twintig jaar trainer. Ik heb een andere route bewandeld dan mensen die uit het profvoetbal komen", vangt Vos aan. "Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen en ben even weggeweest natuurlijk, naar Rangers (als assistent van Giovanni van Bronckhorst, red.), waar je een Europa League-finale hebt gespeeld, een beker hebt gewonnen. Dan heb je eraan geproefd, dus dat daar ambities liggen is duidelijk."

"Maar ik heb ook geleerd, als trainer, dat je je moet focussen op waar je invloed op hebt en dat is elke dag met je staf beter worden, spelers beter maken. Dan beslist eigenlijk vaak de omgeving jouw route als trainer", vervolgt de huidige trainer van Jong Ajax. "Dat is het proces waar je in zit, dan komen er aanbiedingen, dan komen er kansen. Vanuit die kansen ga je het op een rijtje zetten en ga je kijken wat bij jouw karakter past als trainer en of een club of positie bij je past."

Vos maakt er geen geheim van dat hij droomt van het eerste van Ajax. "Ik ben hier vanaf 2009, de spelers die nu in Ajax 1 spelen heb ik vanaf twaalfjarige leeftijd meegemaakt. Ik heb dat vaker gezegd, dat je ooit in de Johan Cruijff ArenA je wedstrijden wil coachen en vanuit daar succesvol wil zijn met deze club, dat is natuurlijk een droom."