Ronaldo krijgt opnieuw schorsing opgelegd in Saudi-Arabië

'Ronaldo is emoties opnieuw niet te baas en krijgt twee duels schorsing'

17 april om 10:35

Cristiano Ronaldo heeft een schorsing van twee competitieduels gekregen van de Saudische voetbalbond, zo meldt het lokale medium Asharq Al-Awsat. De Portugese ster van Al Nassr liet zich gaan in de halve finale van de Saudische Super Cup tegen Al Hilal en ontving daarvoor een rode kaart.

Vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Al Hilal wilde Ronaldo snel ingooien, maar hierbij werd de aanvaller gehinderd door tegenstander Renan Lodi. Ronaldo gebruikte zijn arm om los te komen en hierdoor besloot de scheidsrechter om de Portugees van het veld te sturen met een rode kaart.

Volgens Asharq Al-Awsat heeft de Saudische bond besloten om Ronaldo voor twee wedstrijden te schorsen. De sterspeler van Al Nassr heeft naar verluidt aan de tuchtcommissie laten weten het niet eens te zijn met de rode kaart. Mohammed Al Huwaish, de scheidsrechter van dienst, schreef in zijn wedstrijdrapport dat Ronaldo van het veld werd gestuurd wegens 'schandelijk gedrag'.

De schorsing van Ronaldo is nog niet officieel bevestigd, maar de verwachting is dat dit snel gaat gebeuren. Hierdoor moet Ronaldo de duels met Al Fayha en Al Khaleej aan zich voorbij laten gaan. Dit is voor de Portugees niet de eerste keer dat hij geschorst wordt in Saudi-Arabië. Eerder kreeg hij al een wedstrijd schorsing wegens een obsceen gebaar richting het publiek.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: