Kieft over Kroes-soap Ajax

Kieft stellig over Kroes: 'Ik vind dat Ajax hem terug moet nemen'

17 april om 14:23
Laatste update: 17 april om 14:24

Wim Kieft vindt de soap rondom Alex Kroes overdreven. Dat vertelt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Kieft snapt dat Kroes de wet heeft overtreden, maar vindt de bombarie er omheen onnodig.

"Ik vind dat Ajax Alex Kroes terug moet nemen", oppert Kieft. "Als je nu even al die herrie en bombarie vergeet; wat is er nou zo erg aan wat die man heeft gedaan", vraagt Kieft zich hardop af. "Laat gaan, joh. Wat heeft hij dan overtreden?" René van der Gijp haakt erop in. "Hij heeft toch een strafbaar feit gepleegd, of niet? Dat mag niet."

Kieft denkt dat Kroes zijn Ajax-aandelen niet als zelfverrijking heeft aangekocht. "Het is geen zelfverrijking, nee. Dat is het laatste wat je moet doen. Je kan nog beter Bitcoin kopen dan aandelen van Ajax", stelt Rob Jansen. "Het is een beetje dom, ja", reageert Kieft.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Ajax Louis van Gaal zou moeten benaderen om trainer te worden. Kieft en Van der Gijp zijn het er wel over eens dat Ajax dat niet meer moet doen. "Laat Louis nou lekker in Portugal van zijn oude dag genieten", zegt Kieft. "Ik ben het met Wim eens, dat moet Louis niet meer willen", aldus Van der Gijp.