AS Roma toont zich tevreden en gaat langer door met clubicoon

AS Roma toont zich tevreden en gaat langer door met clubicoon

18 april - 11:57
4

AS Roma en trainer Daniele De Rossi gaan langer met elkaar door. Na het vertrek van José Mourinho koos Roma voor het Italiaanse clubicoon als tijdelijke opvolger. Dat leek een gouden zet, want de veertigjarige oefenmeester kreeg het weer helemaal op de rit. De Rossi gaat nu deel uitmaken van een langetermijnproject in de Italiaanse hoofdstad.

'Na een ontmoeting met De Rossi, zijn we verheugd aan te kondigen dat hij na dit seizoen en in de nabije toekomst zal blijven als hoofdcoach van AS Roma', schrijven de Romeinen op hun website. De positieve impact die zijn leiderschap op de hele club heeft gehad, gaf de doorslag. 'Daniele leidt met respect en moed. Dat sluit aan bij de waarden van de club, de stad en de fans van Roma.'

Roma is onder De Rossi nog volop in de race voor een Champions League-ticket. Met één wedstrijd en vier punten minder dan nummer vier, Bologna, is Roma terug te vinden op de vijfde plek in de Serie A. Ook in Europa gaat het de hoofdstedelingen voor de wind. Roma schakelde Feyenoord uit in een eerder stadium van de Europa League en kan zich donderdag ten koste van AC Milan plaatsen voor de halve finales. De heenwedstrijd ging met 0-1 gewonnen.

Hoe lang de looptijd van het nieuwe contract van De Rossi is, is nog niet bekend. Roma geeft aan later met details naar buiten te treden.