'AS Roma zet zinnen op Nederlandse verdediger als opvolger van Huijsen'

'AS Roma zet zinnen op Nederlandse verdediger als opvolger van Huijsen'

4 april - 13:04 Laatste update: 13:52
19

Danilho Doekhi heeft zich in de kijker gespeeld van clubs uit Engeland en Italië. Vooral AS Roma is zeer geïnteresseerd in de 25-jarige Nederlander, schrijft Kicker. 

Het toonaangevende Duitse voetbaltijdschrift roemt Doekhi om zijn consistent goede prestaties en noemt hem de beste veldspeler van Union Berlin. De centrale verdediger ligt echter nog maar tot medio 2025 vast bij Die Eisernen en dat maakt hem gewild.

Doekhi heeft interesse gewekt in Engeland en van clubs uit de Serie A, klinkt het. AS Roma in het bijzonder maakt jacht op de oud-speler van Vitesse. Momenteel huren de Romeinen nog Dean Huijsen van Juventus, maar een langer verblijf lijkt een lastig verhaal te worden. Ook de toekomst van Chris Smalling in Stadio Olimpico is onzeker.

Union Berlin doet er ondertussen alles aan om het contract van Doekhi nog te verlengen, maar de mandekker lijkt de boot wat af te houden. "Dat is een mogelijkheid", wilde hij daar alleen over kwijt. 

Doekhi speelt sinds 2022 voor de Bundesliga-club, die hem transfervrij oppikte bij Vitesse. De voormalig jeugdspeler van Ajax groeide al snel uit tot een vaste waarde.