Udinese - AS Roma gestaakt: Ndicka zakt in elkaar en verlaat veld op brancard

Udinese - AS Roma gestaakt: Ndicka zakt in elkaar en verlaat veld op brancard

14 april - 19:56 Laatste update: 20:35
32

Het duel tussen Udinese en AS Roma is zondagavond definitief gestaakt. In de tweede helft ging verdediger Evan Ndicka naar de grond en al snel bleek dat dit waarschijnlijk was vanwege problemen aan zijn hart.

De schrik zat er goed in bij alle aanwezigen toen Ndicka in minuut 73 naar het gras ging. De wedstrijd werd onmiddellijk stilgelegd en dokters kwamen met een AED het veld op om de Ivoriaan te helpen. Ndicka moest uiteindelijk op een brancard van het veld gedragen worden. Gelukkig stak de verdediger nog voor hij de catacomben in ging zijn duim op om te laten zien dat het goed ging met hem.

Nadat Ndicka van het veld werd gedragen, maakte de arbiter de beslissing om de wedstrijd niet meer uit te spelen. De fans en de spelers waren zo geschrokken dat hij het niet passend vond om nog door te voetballen. Roma-coach Daniele de Rossi ging gelijk de spelerstunnel in achter Ndicka aan en aanvoerder Lorenzo Pellegrini legde de situatie uit aan de fans. De supporters applaudiseerden massaal toen de staking werd aangekondigd.

Ndicka werd onder politiebegeleiding direct naar het ziekenhuis gebracht, omdat de eerste testen in het stadion zorgwekkend waren. Dat melden verschillende Italiaanse media. Nadat hij in het ziekenhuis aankwam werd code geel afgegeven, dit houdt in dat iemand niet binnen levensgevaar is.