Utrecht-veteraan peinst niet over stoppen: 'Baal nog steeds als ik gewisseld word'

Utrecht-veteraan peinst niet over stoppen: 'Baal nog steeds als ik gewisseld word'

18 april - 18:27
21

Jens Toornstra denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De teller voor de 35-jarige middenvelder staat op dit moment op 441 duels in de Eredivisie en Toornstra lijkt sowieso volgend seizoen nog in dienst te spelen van FC Utrecht.

Met Utrecht begon Toornstra slecht aan het huidige seizoen, maar inmiddels staan de Domstedelingen op de zevende plaats. "Het vertrouwen is natuurlijk gekomen door de resultaten", vertelt de middenveld aan Voetbal International. Hij spreekt van 'een heel apart seizoen'. "Ik weet nog goed dat we de koppen bij elkaar staken met alle spelers. De boodschap was helder: laten we alsjeblieft met zijn allen zorgen dat we niet in de degradatiezone blijven hangen, met alle fatale gevolgen van dien. Nu hebben we het alweer over een mogelijke vijfde plek. Dat je daar nog over kan praten, is wel heel bijzonder na de eerste maanden van het seizoen."

Wedden

Meer odds

Toornstra voelt zichzelf nog altijd 'topfit' en hij lijkt voorlopig niet van plan om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. "Natuurlijk merk je soms wel dat je ouder wordt, maar door doordeweeks slimmer met de krachten om te gaan, kan ik in de wedstrijden gewoon blijven gaan", vertelt hij. "En mentaal wil ik voorlopig zeker nog niet aan stoppen. Ik baal nog steeds als ik word gewisseld, dus dat zegt wel genoeg, denk ik."

Het doel van Utrecht is naarmate het seizoen vorderde steeds bijgesteld. "Eerst was het wegkomen van de onderste plekken, daarna stabiel in middenmoot, toen meestrijden om plek in de play-offs, en nu gaan we voor het ultieme doel: de play-offs winnen", aldus Toornstra, Hij merkt dat het vertrouwen en goede gevoel te merken is bij iedereen binnen FC Utrecht. "Het is nu zaak om dat vast te houden, dan kunnen er nog hele mooie weken aan komen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: