Slot koestert speciaal wapen van Gimenez: 'Zou hem zeker niet afschrijven'

Slot koestert speciaal wapen van Gimenez: 'Zou hem zeker niet afschrijven'

19 april - 23:27 Laatste update: 23:27
49

Arne Slot erkent dat Santiago Gimenez met zijn vorm stoeit, maar invloed op de basiself van Feyenoord voor de bekerfinale tegen NEC lijkt dat niet te hebben. De trainer van de Rotterdammers beschikt met de Mexicaan over iemand die weet hoe het is om belangrijke wedstrijden te spelen, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. 

Gimenez heeft 'vertrouwen' nodig, vertelt Slot in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC. "Uiteindelijk is het alleen wel zo dat spelers dat vertrouwen uit moeten betalen, want hij heeft een concurrent met Ayase Ueda." De spits betaalt dat vertrouwen de laatste weken niet echt uit. Zijn scoringsdrift is inmiddels behoorlijk gestokt. 

Ondanks dat beschikt Gimenez volgens Slot wel over een ander belangrijk wapen: ervaring. "Santiago is een van de spelers die gewend is om finales en grote wedstrijden te spelen. Vorig jaar nog onze kampioenswedstrijd, de Gold Cup...", somt de trainer op. "Ja, hij heeft de laatste weken wat minder gescoord, maar ik zou hem zeker niet afschrijven als ik jullie was."

De bekerfinale tussen favoriet Feyenoord en NEC begint komende zondag om 18.00 uur. Het is voor de Rotterdammers alweer de achtste bekerfinale sinds de eeuwwisseling.