'Vanaf het eerste moment dat ik met Van Gaal sprak boterde het niet tussen ons'

'Vanaf het eerste moment dat ik met Van Gaal sprak boterde het niet tussen ons'

21 april - 08:28 Laatste update: 10:31
15

Ron Vlaar en Louis van Gaal waren niet altijd de beste vrienden tijdens de actieve carrière van de oud-verdediger. De mandekker vertelt bij Ziggo Sport dat hij en Van Gaal in hun tijd bij AZ niet op één lijn lagen.

"Eigenlijk vanaf het eerste moment dat ik met Van Gaal sprak boterde het niet tussen ons", zo vertelt Vlaar. "Als me nu bepaalde dingen zouden overkomen, dan zou ik er op een hele andere manier mee omgaan. Ik was nog jong. Met mijn persoonlijkheid op dat moment kon ik daar niet op de juiste manier mee omgaan. Ik begrijp nog steeds niet helemaal wat er is gebeurd en hoe dingen precies zijn gegaan."

Vlaar vertelt ook open over zijn vertrek bij AZ. Daar ging hij niet weg zoals hij zelf gehoopt had. "Ik zat de eerste zes maanden vanaf mijn debuut tot aan mijn vertrek naar Feyenoord in een rollercoaster. Die ging maar door. Vanaf mijn debuut, halve finale, jeugd WK, Nederlands elftal, gerommel op de club met de trainer, supporters die zich roeren. Het ging om mijn contract. Ik zou niet willen verlengen, maar dat was niet aan de orde. Ik wilde gewoon blijven. Er werden bepaalde dingen gezegd: als je niet tekent, dan ga je niet spelen."

Van Gaal reageert in de uitzending ook op de relatie die hij had met Vlaar. "Onze band was verstoord, omdat hij niet opgesteld werd. Ik gaf de voorkeur aan andere spelers. Dat gaat meestal zo. Er werd geschreven dat hij een aanvaring had met mij, maar dat is niet waar. Hij zette zich af."