Van Gaal-roep wint aan kracht: 'Zeker gezien situatie Ajax'

Van Gaal-roep wint aan kracht: 'Iedere andere trainer groot risico voor Ajax'

16 april om 20:56

De suggestie dat Louis van Gaal terug moet keren als trainer van Ajax, krijgt veel bijval. Ook Sjoerd Mossou vindt het absoluut geen gek idee.

Andries Jonker gooide de knuppel in het hoenderhok. De voormalig vertrouweling van Van Gaal schoof hem naar voren als de ideale man om de rijen te sluiten in Amsterdam. Hugo Borst sloot zich vervolgens bij het pleidooi aan. De Algemeen Dagblad-columnist wist bovendien dat het goed gaat met de gezondheid van de ex-bondscoach en ook zijn vrouw Truus zou niet dwarsliggen. Die twee punten waren 'gecheckt', stelde Borst.

"Ik begreep dat het met zijn gezondheid relatief goed gaat, maar ik heb geen idee of hij het écht zou willen en onder welke voorwaarden", haakt Mossou dinsdag in tijdens de AD Voetbalpodcast. "Dat moeten we allemaal even afwachten, maar ik snap de gedachte op zich wel." Volgens de verslaggever is Van Gaal gezien de crisis de veiligste keuze. "Hij heeft de steun van het publiek, hij heeft de ervaring. De gedachte is niet onlogisch natuurlijk."

"Bij iedere andere trainer die beschikbaar is neem je toch weer een groot risico, zeker in de situatie waarin Ajax nu zit, met een hele onzekere transferzomer", vervolgt Mossou. "Nu Kroes voorlopig nog niet terug is, wordt dat ook weer een soort experiment, met alle risico’s van dien. Dan is een trainer als Van Gaal misschien de minst slechte optie."

Overigens vertelde ESPN-presentator Wouter Bouwman dat Van Gaal en Kroes graag samen zouden werken.