Felle kritiek op Gimenez: 'Was het moment geweest om hem in bescherming te nemen'

Felle kritiek op Gimenez: 'Was het moment geweest om hem in bescherming te nemen'

21 april - 17:11 Laatste update: 17:27
22

Kees Kwakman heeft zich voorafgaand aan de bekerfinale behoorlijk kritisch uitgelaten over Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord laat zich veel en veel te weinig zien zodra de Rotterdammers in balbezit zijn, stelt de analist van ESPN, die bijval krijgt van Kenneth Perez. Dat Arne Slot koste wat kost vast blijft houden aan de Mexicaan, is volgens de Deen een zorgwekkend signaal. 

Kwakman zoomt voor de bekerfinale bij ESPN in op Gimenez. "Hoe graag wil hij nou de bal hebben!?", begint hij zijn analyse, waarbij beelden van een ietwat futloze Gimenez voorbijkomen. "Hij staat stil. Ik vind dat hij veel actiever moet zijn. Die grinta, die je verwacht van een Zuid-Amerikaan, die mis ik. Ik mis de overtuiging. Een paar keer sloegen ze hem zelfs over."

"Als je niet scoort, en tuurlijk wil je scoren, vind ik dat je dan wel andere dingen moet laten zien. Dingen waar een ploeg op kan vertrouwen, en dat is bij hem niet het geval", vervolgt Kwakman kritisch.  

Met Ayase Ueda heeft Slot nog een spits tot zijn beschikking. Ondanks de vormcrisis van Gimenez moet de Japanner het steevast doen met invalbeurten. Als dat te maken heeft met het feit dat de Feyenoord-trainer hem niet genoeg vindt, dan is dat zorgwekkend, aldus Perez. "Dat zou een hele pijnlijke constatering zijn, want je hebt negen miljoen betaald."

De oud-middenvelder denkt dat de bekerfinale voor Slot een goed moment was geweest om Gimenez uit de basiself te houden. "Ik denk dat dit het moment was geweest, na die wanvertoning tegen Fortuna, om hem in bescherming te nemen. Hij loopt met zijn ziel onder zijn arm."