Feyenoord op rapport: twee uitblinkers, drie dissonanten

Feyenoord op rapport: twee grote uitblinkers, drie duidelijke dissonanten

21 april om 20:22
Laatste update: 21 april om 20:37

Feyenoord heeft voor de veertiende keer in de clubhistorie de KNVB Beker gewonnen. Een doelpunt van Igor Paixão bleek genoeg om NEC van het lijf te slaan (1-0). VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de Rotterdammers na een turbulente finale.

Timon Wellenreuther - 8: je zou bijna vergeten dat Wellenreuther op papier de tweede keeper is, zó vaak is hij ook dit seizoen weer belangrijk geweest voor Feyenoord. De Duitser blonk ook in de bekerfinale uit.

Bart Nieuwkoop - 6,5: niet de meest verfijnde Feyenoorder, maar Nieuwkoop voegt wel degelijk wat toe aan de ploeg. Met het mes tussen de tanden bleef hij fier overeind tegen de strijdende NEC'ers.

Thomas Beelen - 7: eigenlijk heeft niemand het nog over publiekslieveling Gernot Trauner en dat is een groot compliment voor Beelen. Door zijn snelheid, kracht en inzicht kwam hij tegen NEC zelden in de problemen.

Lutsharel Geertruida - 6,5: door het geraffineerde strijdplan van NEC was het flink zoeken voor Geertruida, die in de tweede helft meer loskwam. Hij dacht zichzelf te belonen met de 2-0, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Dávid Hancko - 6: in de aanloop naar de bekerfinale ging het veel over Hancko. De vaste uitblinker van Feyenoord behoorde dit keer echter niet tot de beste spelers en werd zo nu en dan in verlegenheid gebracht door NEC.

Ramiz Zerrouki - 6: de vervanger van Wieffer bewees in de Champions League dat grote wedstrijden hem niet afschrikken. Zerrouki haalde tegen NEC een voldoende, maar daar is het meeste ook wel mee gezegd.

Quinten Timber - 8: dankzij Timber kreeg Feyenoord in de tweede helft meer grip op NEC. Dat zal ook bondscoach Ronald Koeman hebben gezien. In de bekerfinale toonde de potentiële EK-ganger opnieuw uit welk hout hij is gesneden.

Calvin Stengs - 5: het werd niet de eindstrijd van Stengs, die er geen moment lekker in zat. Het stempel van een voetballer die vooral uitblinkt tegen kleinere tegenstanders blijft zo aan hem kleven.

Yankuba Minteh - 5: de alles-of-niets-speler van Feyenoord zal zich vanavond nog weleens achter de oren krabben. In één minuut kreeg hij twee keer geel, waardoor hij zijn ploeggenoten opscheepte met een stressvolle slotfase.

Santiago Gimenez - 5: vooraf was de vraag of Gimenez zijn voeten eindelijk weer kon laten spreken, maar zijn besluiteloosheid brak hem op tegen NEC. Van het overvloedige zelfvertrouwen van 2023 is in 2024 niets meer over.

Igor Paixão - 7: na een uur was daar opeens de Braziliaan, die als een duveltje uit een doosje voor de 1-0 tekende. Daarmee zette hij Feyenoord op het goede spoor, culminerend in de veertiende Rotterdamse eindzege in de KNVB Beker.

Invallers
Luka Ivanusec - x: viel na 67 minuten in voor Paixão en speelde te kort voor een beoordeling.
Ayase Ueda - x: viel na 76 minuten in voor Gimenez en speelde te kort voor een beoordeling.
Gernot Trauner - x: viel na 76 minuten in voor Nieuwkoop en speelde te kort voor een beoordeling.
Alirez Jahanbakhsh - x: viel na 87 minuten in voor Stengs en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot - 7: na het kampioenschap van 2023 heeft Slot ook in 2024 een prijs gewonnen met Feyenoord. Daarvoor moest de trainer, die in Rogier Meijer een pittige tegenstrever trof, al zijn tactische bagage uit de kast trekken.