Timber 'helemaal kapot' na finale: 'We zijn echt getest, maar we zijn geslaagd'

Timber 'helemaal kapot' na finale: 'We zijn echt getest, maar we zijn geslaagd'

21 april - 20:47 Laatste update: 22:46
31

Quinten Timber vindt dat Feyenoord tegen NEC niet goed heeft gespeeld, maar daar heeft kersverse bekerwinnaar Quinten Timber totaal geen boodschap aan. Het enige wat telt voor de middenvelder, is het zilverwerk. 

Om dat zilverwerk te bemachtigen, moest Feyenoord heel diep gaan tegen het dappere NEC, dat zich heel kranig weerde in De Kuip. "Ik ben helemaal kapot. Kijk naar mijn knieën", zegt een zichtbaar uitgeputte Timber na afloop voor de camera van ESPN. "Ik heb een bult op mijn voorhoofd. We hebben vanavond gestreden, al helemaal na die rode kaart", vervolgt de middenvelder, die daarmee doelt op het wegsturen van teamgenoot Yankuba Minteh. 

De international van het Nederlands elftal erkent dat Feyenoord niet al te best speelde tegen NEC. "We begonnen niet goed in de eerste helft. We verloren veel duels. We kunnen veel beter dan dit en dat lieten we in de tweede helft zien. We zijn echt getest vandaag, maar we zijn geslaagd. We moesten die beker pakken. De rest maakt me niks meer uit, ik ben blij."

De analisten van ESPN hadden na de wedstrijd kritiek op een hoop Feyenoorders, maar daar was Timber er niet een van. Zelf is hij kritisch op zijn eigen spel. "De eerste helft was ik ook niet goed genoeg. Ik was in de eerste helft niet belangrijk voor het team. Ik had de bal vaker moeten opeisen en ik had nog een paar keer moeten schieten, maar ik ben helemaal tevreden", besluit de bekerwinnaar.