Slot noemt onrust 'compleet waardeloos' en reageert op rode kaart Minteh

Slot noemt onrust 'compleet waardeloos' en reageert op rode kaart Minteh

21 april - 21:24 Laatste update: 22:44
43

Arne Slot is blij met de bekerwinst van Feyenoord, maar van totale euforie was na de zege op NEC (1-0) geen sprake. De trainer was liever kampioen geworden én noemt de onderbrekingen door wangedrag op de tribunes 'compleet waardeloos'.

"Het zou gek zijn als je niet blij bent met een prijs, maar de landstitel blijft een grotere prijs", aldus Slot bij ESPN. In de tweede helft lag de eindstrijd lange tijd stil door brand in de stadiongracht, waardoor de spelers zelfs naar binnen moesten. "Dat was compleet waardeloos. We zaten er net lekker in, maar we zaten er daarna nog steeds lekker in. Na rust zag ik een heel ander Feyenoord."

Twee spelers blonken uit, aldus Slot. "Timon Wellenreuther pakte een paar uitstekende ballen en in de tweede helft nam Quinten Timber het voortouw in de agressiviteit en het winnen van de duels. Daardoor speelden wij in de tweede helft veel beter. En als je kijkt wie wij in het toernooi hebben uitgeschakeld (achtereenvolgens FC Utrecht, PSV, AZ, FC Groningen en NEC, red.), denk ik dat we deze beker absoluut terecht omhoog mogen houden."

Dat de overwinning in de slotfase nog in het geding kwam, was de schuld van Yankuba Minteh. De Gambiaanse aanvaller pakte twee gele kaarten in amper één minuut. Slot: "Het kleeft een beetje aan hem. Hij is heel goed en fanatiek in het druk zetten. Als hij dan net iets te laat is, kan het er heel hard uitzien. Timon heeft hem gered, anders had hij heel veel spijt gehad."