Ten Hag zwaar onder vuur in Manchester: 'Ten Hag moet zelf óók veranderen'

Ten Hag zwaar onder vuur in Manchester: 'Ten Hag moet zelf óók veranderen'

21 april - 21:52
21

Erik ten Hag ligt onder vuur, nadat Manchester United zondagavond ontsnapte aan een gigantische blamage in de FA Cup tegen Coventry City. Gary Neville en Louis Saha zijn kritisch en krijgen de vraag of de Nederlandse manager volgend seizoen nog wel voor de groep moet staan.

Saha, ex-aanvaller van United, slaakt een diepe zucht. "Als je naar deze prestatie kijkt, en naar een handvol andere wedstrijden, kun je concluderen dat het echt anders moet. De spelers moeten veranderen, maar Ten Hag zelf óók", zegt de Fransman bij Sky Sports.

Dat Ten Hag regelmatig de blessureproblemen aandraagt als reden voor de tegenvallende resultaten, gaat er bij clubicoon Gary Neville niet meer in. "Vandaag stonden negen van de beste spelers van Manchester United op het veld. De blessures zitten op twee posities: centraal achterin en linksback, waar ze Luke Shaw en Lisandro Martínez missen. Dat is duidelijk, maar het zijn maar twee posities."

Ten Hag moet zich dat aanrekenen, vindt Neville. "Ten Hag zou ze niet zó diep moeten laten zinken. Het probleem zit op elke positie." Hij durft niet het volledige vertrouwen uit te spreken in de Nederlander. Veel zal afhangen van de FA Cup-finale tegen Manchester City. "Een manager ontslaan die twee prijzen heeft gepakt in zijn eerste twee seizoenen, wordt extreem moeilijk."