De Boer veegt vloer aan met Ten Hag: 'Hij deed een soort feelgood-wissels'

De Boer veegt vloer aan met Ten Hag: 'Hij deed een soort feelgood-wissels'

21 april - 20:22
30

Ronald de Boer hekelt het amateurisme van Manchester United die een 3-0 voorsprong weggaven in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City. De analist vindt het gelijkspel ook te wijten aan manager Erik ten Hag.

Ronald de Boer wijst terwijl de teams zich opmaakten voor de verlenging naar Ten Hag als een van de schuldige van het gelijkspel. "Zó amateuristisch", zegt De Boer over het optreden van de United-spelers. De analyticus veegt de vloer aan met het wisselbeleid van Ten Hag. Hij vindt het te nonchalant om sterkhouders als Kobbie Mainoo en Alejandro Garnacho naar de kant te halen.

Wedden

Meer odds

"Hij deed een soort feelgood-wissels, want hij wil iedereen tevreden houden", zegt De Boer. De de wissel van Christian Eriksen en Antony haalt hij als voorbeeld aan. "En natuurlijk denk je ook: dat moet kunnen, maar in mijn ogen: Garnacho wisselen voor Antony, die laat trouwens ook helemaal niks zien… Dat wordt Ten Hag wel aangerekend", aldus De Boer. De voormalig Ajax-trainer kan zich voorbereiden op bakken met kritiek die hij waarschijnlijk zal ontvangen in Engeland.

"Ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen, maar ik houd mijn hart vast voor Erik", zegt De Boer over de wedstrijd, maar ook over de nabije toekomst van Ten Hag in Manchester. 

Het leek een probleemloze middag te worden voor Manchester United dat na rust op 3-0 voorsprong stond. Deze werd weggegeven en de ploeg won uiteindelijk na penalty's van Championship-club Coventry City.