Frenkie de Jong in tranen van het veld, EK op de tocht

Drama in El Clásico: Frenkie de Jong in tranen van het veld, EK op de tocht

21 april om 21:55
Laatste update: 21 april om 22:19

Dramatisch nieuws uit Spanje: Frenkie de Jong heeft in El Clásico opnieuw een enkelblessure opgelopen. Het EK met Oranje staat daardoor nadrukkelijk op de tocht.

De Jong raakte op slag van rust geblesseerd in een duel met Federico Valverde (Real Madrid) en wist meteen dat het foute boel was. De middenvelder van FC Barcelona greep naar zijn enkel, sloeg zijn handen voor zijn gezicht en werd in tranen van het veld gedragen op een brancard. Pedri verving hem.

Eerder dit seizoen kampte De Jong al met een hardnekkige blessure aan dezelfde enkel. Daardoor moest hij een streep zetten door de vorige interlandperiode, waarin het Nederlands elftal oefende tegen Duitsland en Schotland. Bij het verlaten van het veld kreeg hij overigens applaus van de Madrileense supporters.

Hoe ernstig de schade dit keer is bij De Jong, is afwachten. Daarover wordt waarschijnlijk maandag meer bekend. In de plannen van bondscoach Ronald Koeman speelt de Oranje-international een centrale rol. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK is op 16 juni tegen Polen.