Brands had PSV-vertrek kunnen voorkomen: 'Zou het nu wellicht anders doen'

Brands had PSV-vertrek kunnen voorkomen: 'Zou het nu wellicht anders doen'

22 april - 08:18 Laatste update: 08:20
16

Marcel Brands zou de uitgaande transfer van Yorbe Vertessen met de kennis van nu mogelijk anders hebben aangepakt. De algemeen directeur van PSV gaf de aanvaller begin dit jaar toestemming om naar Union Berlin te vertrekken, waarna enkele dagen later Noa Lang een ernstige blessure opliep. 

Vertessen vertrok, niet zonder slag of stoot, naar Union Berlin. PSV wilde de Belg aanvankelijk niet kwijt, maar liet hem uiteindelijk toch naar de Bundesliga vertrekken. Trainer Peter Bosz raakte daarmee een extra schakel in de voorhoede kwijt. Een 'fout' wil Brands het bij Studio Voetbal niet noemen. "Ja, en nee. Het is een jongen van de club die bij ons kwam en zei dat hij per se weg wilde."

"Ik moet eerlijk zijn: op het moment dat we de toezegging deden, was Noa gewoon fit", blikt Brands terug. "Twee dagen daarna raakte Noa geblesseerd. We hadden terug kunnen trekken, maar dat vonden wij niet passen", doelt hij op het eventueel blokkeren van de Vertessen-transfer. "We hadden ons woord gegeven aan Yorbe en zijn familie."

Mocht een dergelijke situatie zich nog een keer voordoen, dan zou Brands mogelijk voor een nieuwe aanpak kiezen. "Ik zou het nu wellicht anders doen", besluit hij eerlijk. 

De 23-jarige Vertessen speelde tot dusver tien Bundesliga-wedstrijden voor Union Berlin, dat momenteel veertiende staat. De Belgische vleugelaanvaller was daarin goed voor twee doelpunten en twee assists.