PSV bevestigt ernstige blessure Dest: vrees voor lange afwezigheid

PSV bevestigt ernstige blessure Dest: vrees voor lange afwezigheid

21 april - 15:38 Laatste update: 15:51
112

Sergiño Dest heeft een op het eerste oog ernstige knieblessure opgelopen. Dat bevestigt de Eindhovense club zondagmiddag. De vrees bestaat voor een lange afwezigheid.

Dest liep de kwetsuur zaterdag op tijdens de training. Onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade in zijn knie precies is. Het is volgens PSV 'zo goed als zeker' dat hij voor een 'langere periode' moet toekijken. Dit seizoen komt Dest niet meer in actie en mogelijk gaat er ook een streep door de start van het nieuwe jaar.

Dest mist de laatste vier wedstrijden van het seizoen, waarin PSV aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de 25ste landstitel in de clubhistorie gaat veroveren. De Eindhovenaren spelen nog tegen sc Heerenveen, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk.

Dest speelde dit seizoen 37 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij twee keer scoorde en zeven assists gaf. Mauro Júnior is de meest waarschijnlijke vervanger van Dest, terwijl trainer Peter Bosz ook de beschikking heeft over Patrick van Aanholt.

PSV heeft pogingen gedaan om Dest, die wordt gehuurd van FC Barcelona, definitief over te nemen. Of daarin iets verandert door zijn knieblessure, valt te bezien. De Eindhovenaren kunnen hem voor tien tot elf miljoen euro inlijven, mits Dest zelf ook akkoord gaat.