Brands: 'Onderhandelingen tussen hem en PSV gaan de goede kant op'

Brands: 'Onderhandelingen tussen hem en PSV gaan de goede kant op'

21 april - 22:50 Laatste update: 22:54
43

Marcel Brands heeft deze week met Sergiño Dest om tafel gezet om te praten over een langer verblijf in Eindhoven. Die gesprekken gingen de goede kant, aldus de PSV-directeur. De knieblessure die Dest heeft opgelopen speelt geen rol.

Dest liep zaterdag een ogenschijnlijk zware knieblessure op tijdens de training en staat vermoedelijk maanden aan de kant. "We weten nog niet precies hoe ernstig het is", zegt Brands bij Studio Voetbal. "Morgen weten we meer, maar het zag er niet goed uit. We vrezen. Het was een raar moment op de training, niet eens in een duel."

Wedden

Meer odds

PSV huurt Dest van FC Barcelona en heeft een optie tot koop van zo'n tien miljoen euro. Met de Amerikaans international is er nog géén akkoord. "We waren afgelopen week in onderhandeling met hem en zijn zaakwaarnemer", bevestigt Brands. Barcelona is geen partij meer. "Want de optie ligt vast."

"Ja, dat gaat de goede kant op", vervolgt de algemeen directeur van PSV. De blessure gooit geen roet in het eten. "We moeten even afwachten hoe of wat, maar we geloven in Sergiño en ik ga er vanuit dat hij weer fit wordt. We zouden hem heel graag bij PSV houden."

Dat Dest nog niet overgenomen kan worden, heeft te maken met het aanvankelijke standpunt van de vleugelverdediger. "Hij wilde kijken of het hem zou bevallen en we hebben hem ook moeten overtuigen. Maar hij is steeds enthousiaster geworden en heeft het goed naar zijn zin. Daarom wilde hij met PSV in gesprek om langer te blijven."