Te Kloese over toekomst Slot bij Feyenoord

Te Kloese verwacht Slot te behouden voor Feyenoord: 'Geen ruimte om weg te gaan'

22 april om 11:55
Laatste update: 22 april om 14:06

Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, vreest niet voor een vertrek van Arne Slot. De bestuurder snapt dat de oefenmeester op de radar staat bij Europese topclubs, maar verwacht dat Slot ook volgend jaar voor de groep staat in Rotterdam.

"Ik vind het heel logisch dat hij er zo goed opstaat", begint Te Kloese in gesprek met ESPN. Hij weet dat er in de zomer de nodige clubs geïnteresseerd zullen zijn in de diensten van Slot. "Het is heel bijzonder hoe hij zichzelf gemanifesteerd heeft in de afgelopen jaren en Feyenoord echt een gezicht heeft gegeven. Aan de andere kant hebben we er vorig jaar op ingespeeld door zijn contract te verlengen. Ik moet eerlijk zeggen dat we ervan uitgaan dat hij ook volgend jaar bij ons trainer is."

In Rotterdam zijn ze niet bang voor de interesse van andere clubs in Slot. "Die situatie hebben we al een keertje eerder meegemaakt", doelt Te Kloese op de verregaande interesse van Tottenham Hotspur in de zomer van 2023. "Daarop hebben we ingespeeld door zijn contract te verlengen. Iedereen weet ook wel dat daarin geen ruimte is om zomaar weg te gaan. Dus wij zullen ook onze eigen belangen goed verzorgen."

Ook ging Te Kloese in op de bekerwinst van Feyenoord. De Rotterdammers waren in de bekerfinale met 1-0 te sterk voor NEC. "Dat went nooit", reageert de algemeen directeur op de vraag of het winnen van prijzen ooit gaat vervelen. "Ik denk ook dat je van het moment moet genieten. Het is heel bijzonder moet ik zeggen. Om dat met zoveel mensen te kunnen delen is een mooi moment, dat zeker. Het went niet, maar smaakt natuurlijk wel naar meer."

44