Te Kloese doet boekje open over werkwijze Feyenoord: 'Scouten, opleiden'

Te Kloese: 'Als je hem niet ziet bij Feyenoord, ben je een slechte scout'

22 april om 11:40
Laatste update: 22 april om 16:05

Dennis te Kloese heeft voorafgaand aan de bekerhuldiging van Feyenoord een inkijkje gegeven in het transferbeleid van de Rotterdammers. Tevens schijnt de algemeen directeur zijn licht op de situatie van Dávid Hancko

"Aan de ene kant hebben we een fantastisch model met het slim scouten van spelers. Dat we die ontwikkelen en die verkopen", analyseert Te Kloese voor de camera van ESPN. "Maar we hebben ook de financiële mogelijkheden. Mochten we iets nodig hebben waar we een stap vooruit kunnen maken, dan is dat inderdaad mogelijk."

Toch benadrukt Te Kloese het succes van de Feyenoord-aanpak van de afgelopen jaren. "We moeten niet te ver van ons eigen beleid uitgaan. Dat heeft financiële en sportieve successen opgeleverd. Daar moeten we eerst goed over nadenken voordat we ook maar iets gaan doen. Je ziet ook dat jongens heel veel waarde gecreëerd hebben en bij ons worden ontwikkeld."

Succes brengt interesse uit het buitenland met zich mee, beseft Te Kloese. "Aan de andere kant denk ik dat wij ook genoeg te bieden hebben met Champions League-deelname, een fantastische organisatie en een heel bijzondere club. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat veel spelers dat zullen koesteren."

Hancko
Ook gaat Te Kloese in op de situatie van Hancko, die wordt gevolgd door Europese topclubs. "We hebben net met hem verlengd en hem voor langere periode vastgelegd (medio 2028, red.). Hij doet het goed en het is een uithangbord voor ons. Je moet een hele slechte scout zijn als je hem niet ziet."

Toch vreest Te Kloese niet per se voor een snel vertrek. "Hij geeft aan ons aan dat hij niet op de wip zit of op een transfer loopt te azen."