Van den Heuvel ziet Promes 'spelletje spelen': 'Moet Rusland nog aan meewerken'

Van den Heuvel ziet Promes 'spelletje spelen': 'Moet Rusland nog aan meewerken'

22 april - 20:20 Laatste update: 20:22
63

John van den Heuvel denkt dat Quincy Promes 'een spelletje speelt' in de hoop niet te worden uitgeleverd aan Nederland, zo meldt de misdaadjournalist bij RTL Boulevard. Promes is in Dubai in beroep gegaan tegen zijn uitlevering.

"Quincy Promes zit onder geen fijne omstandigheden vast, dus de vraag is hoe lang hij die uitleveringsprocedure wil rekken", stelt Van den Heuvel. Promes zou naar verluidt hopen op uitlevering aan Rusland, waar hij voor belastingontduiking op de opsporingslijst staat. In Rusland zouden de straffen echter milder zijn dan voor het misdrijf in Nederland.

"Uiteindelijk denk ik dat het wel gaat gebeuren. Het kan zijn dat ook Rusland een uitleveringsverzoek gaat doen, waar hij belastingschuld heeft en waarschijnlijk een maand zou moeten zitten", aldus Van den Heuvel. "Iedereen voelt op zijn klompen aan het een spelletje is, en daar moet Rusland ook nog maar aan zien mee te werken."

Promes wacht in Nederland een celstraf voor twee verschillende misdrijven. Voor een steekincident zou de voormalig voetballer van onder meer FC Twente en Ajax anderhalf jaar vast moeten zitten, waar nog zes jaar bij zou moeten komen voor betrokkenheid bij de invoer van harddrugs.