Slot favoriet bij Liverpool: 'Begint heel serieuze vormen aan te nemen'

Slot favoriet om Klopp op te volgen bij Liverpool: 'Hij heeft één probleem...'

22 april om 23:54
Laatste update: 23 april om 06:42

Arne Slot maakt een goede kans om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool, als we de bookmakers moeten geloven. Rúben Amorim leek de belangrijkste kandidaat om op Anfield aan de slag te gaan, maar volgens The Athletic is een overgang van de Portugees niet waarschijnlijk. Onder de bookmakers is Slot nu de favoriet.

"Nu Slot favoriet is bij de bookmakers, begint het heel serieuze vormen aan te nemen", stelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam bij Veronica Offside. "De bookmakers zijn altijd goed op de hoogte van de zaken." Ook gedurende vorige zomer stond Slot, na kampioen te zijn geworden met Feyenoord, in de belangstelling van topclubs, maar bleef hij de Rotterdammers trouw en verlengde hij zijn contract.

Dat nieuwe contract bevat één nadeel voor Slot, meent Krabbendam. "Zijn probleem is nu dat de clausule uit het contract is gehaald. Hij ging veel meer verdienen, maar als tegenprestatie werd de clausule eruit gehaald." Met de clausule kon Slot voor een bescheiden bedrag vertrekken, waar Feyenoord inmiddels kan vragen wat het wil, aldus de journalist.

Alleen voor absolute topclubs zou Slot de Kuip willen verlaten. "Vorig jaar heeft hij al gesproken met Tottenham Hotspur en Chelsea, terwijl hij clubs als Crystal Palace meteen af heeft gezegd. Dan is het na weer een goed jaar bij Feyenoord logisch dat er zelfs nog grotere clubs voor Slot komen", sluit Krabbendam af.