VI voorspelt leegloop bij Ajax

VI noemt man en paard: deze spelers mogen vertrekken bij Ajax

24 april om 08:18

Niet alleen in de voorhoede gaat de bezem door de selectie, ook in de andere linies wacht Ajax een enorme renovatie. Voetbal International weet dat maar weinig spelers zeker zijn van hun plekje in de Amsterdamse kleedkamer.

Zo lijkt Diant Ramaj het enige zekerheidje onder de lat. Ajax is bereid om mee te denken met de 'prijzige bankzitter' Geronimo Rulli, Remko Pasveer hangt zijn keepershandschoenen aan de wilgen en Jay Gorter zou verhuurd kunnen worden om vlieguren te maken.

In de defensie willen de Amsterdammers verder met Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Tristan Gooijer en Devyne Rensch. Met die laatste staan gesprekken gepland om zijn medio 2025 aflopende contract te verlengen. Voor de andere negen verdedigers is een vertrek niet onbespreekbaar, aldus VI. Onder meer het Kroatische trio Josip Sutalo, Borna Sosa en Jakov Medic staat er internationaal nog altijd goed op. Gaston Ávila heeft eveneens weinig toekomst, maar zijn blessure bemoeilijkt een vertrek. Ar'Jany Martha zal uit zijn contract lopen en ook Anton Gaaei zou een transfer kunnen maken.

Verder keren huurlingen Owen Wijndal, Jorge Sánchez en Youri Baas terug. Voor die laatste twee staat het sein in ieder geval op rood. FC Porto wil de koopoptie op de Mexicaan niet lichten en zette hem uit de selectie, maar de rechtsback geniet nog wel interesse vanuit de Verenigde Staten en zijn thuisland. Wijndal, die is opgeleefd bij Antwerp, maakt van de drie huurlingen nog de meeste kans op een nieuwe kans, maar dat is geen zekerheid.

Van de middenvelders hebben Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Jordan Henderson, Kristian Hlynsson en Silvano Vos nog perspectief in Amsterdam. Voor Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic is het plaatje minder rooskleurig. Zij konden hun specifieke kwaliteiten slechts zelden tonen op het chaotische Ajax-middenveld. Een vertrek van Kian Fitz-Jim, al dan niet tijdelijk, ligt in ieder geval in de lijn der verwachting.