Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR

Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

25 april om 00:06
Laatste update: 25 april om 00:18

Marinus Dijkhuizen is witheet na het gelijkspel van Excelsior bij Ajax. Niet het resultaat, maar het feit dat Anton Gaaei géén rode kaart kreeg zit de trainer dwars.

"Het is honderd procent rood", beklaagt Dijkhuizen zich bij ESPN over de charge van Gaaei op de enkel Julian Baas. Scheidsrechter Sander van der Eijk en de VAR zagen er geen rode kaart in. "Ik weet niet wat meneer Van der Laan (VAR, red.) aan het doen was, maar tien dagen geleden heeft iemand van ons (Troy Parrott, red.) nog rood gekregen, omdat hij aan iemands oor trok."

Dijkhuizen vervolgt: "Als je een beetje verstand van voetbal hebt, zie je dat Gaaei zijn voet heel bewust over de bal zet. Hij heeft geen enkele intentie om de bal te spelen en raakt Julian vol op zijn enkel." De trainer van Excelsior vindt dat er met twee maten wordt gemeten. "Als dit bij grote clubs gebeurt, is het hek van de dam en staat alles in brand. Nu is dat niet zo..."

Ook bij RTV Rijnmond spuwt Dijkhuizen zijn gal over de beslissing van de arbitrage. "Wat de VAR zit te doen mag Joost weten. Een duidelijkere rode kaart kun je niet krijgen in je leven. Daar word je echt schijtziek van. De VAR heeft het echt niet goed gecheckt. Onbegrijpelijk."