Ajax wil 'geraamte' niet kwijt

Ajax wil 'geraamte' behouden: 'Een vertrek is in principe onbespreekbaar'

25 april om 07:40
Laatste update: 26 april om 10:08

Voor Ajax is een vertrek van Jorrel Hato, Brian Brobbey en Kenneth Taylor komende zomer 'in principe' onbespreekbaar. Dat vertelt hoofdscout en tijdelijke technisch manager Kelvin de Lang aan De Telegraaf. Ajax ziet in de drie jeugdexponenten, evenals doelman Diant Ramaj, het 'geraamte' voor volgend jaar. 

Ajax beleeft zowel bestuurlijk als sportief een gitzwart seizoen, maar ondanks dat zien De Lang en directeur voetbal Marijn Beuker wel een 'geraamte' in de huidige selectie. "Kelvin en ik kijken elkaar soms aan op de tribune en zijn het er dan over eens dat het huidige spel niet bij Ajax past; er zit geen comfort in", aldus Beuker.

"Maar we hebben best een aardig geraamte staan", vervolgt Beuker, die geregeld geadviseerd wordt door Louis van Gaal en Danny Blind. "Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan. We hebben met ze gezeten en willen dat ze blijven. Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen."

Hato, Brobbey en Taylor zijn doorgestroomd uit de jeugd van Ajax, en vertegenwoordigen om die reden ook nog extra waarde voor Beuker en De Lang. Laatstgenoemde heeft een duidelijk standpunt ingenomen. "Wat ons betreft is een vertrek in principe onbespreekbaar."