NEC verlegt focus na bekerfinale op vijfde plek: 'We hebben een goede kans'

NEC verlegt focus na bekerfinale op vijfde plek: 'We hebben een goede kans'

27 april - 07:58
26

Het vizier van NEC Nijmegen is na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord (1-0) 'met nieuwe energie' gericht op het behalen van plek vijf in de Eredivisie. De Nijmegenaren waren van maandag tot en met woensdag vrij en hoefden donderdag pas weer voor het eerst te trainen. Dat deed ze ogenschijnlijk goed.

Jasper Cillessen meldde al voor de bekerfinale dat hij zijn verjaardag een dag later niet zou vieren. Aanvankelijk omdat de doelman van NEC hoopte die dag niet thuis in Groesbeek te zijn, maar gehuldigd te worden in Nijmegen. Na de nederlaag in De Kuip had hij echter al helemaal geen zin in bezoek.

"Ik heb leukere verjaardagen gehad", begint Cillessen tegenover de Gelderlander. "De verloren bekerfinale had een flinke nasleep, dus het was een rustig dagje maandag. Op een gegeven moment kom je ook op een leeftijd dat je je verjaardag niet meer viert. Tenminste, dat geldt voor mij. Er waren nog genoeg mensen die me durfden te feliciteren, hoor. Ik heb de nodige appjes gehad, dus ik ben niet vergeten. Maar ja, het liefst was ik natuurlijk dubbel gefeliciteerd", besluit de doelman.

Trainer Rogier Meijer had maandag wél gezelschap bij hem thuis in Doetinchem. Zijn broer was speciaal voor de bekerfinale overgekomen uit de Verenigde Staten, waar hij al ruim twintig jaar woont. "Gelukkig is mijn broer weer vertrokken", vertelt Meijer echter. "Nee hoor, het was leuk dat hij er een paar dagen was en dat we de bekerfinale met het hele gezin konden meemaken. Hij heeft genoten, zei hij. We hebben dinsdag samen wat leuks gedaan in Doetinchem, maar verder heb ik me vooral voorbereid op de resterende competitiewedstrijden."

De trainingen zijn in Nijmegen inmiddels weer hervat. "Ik had die vrije dagen al voor de bekerfinale ingepland en ook bij een zege hadden de spelers die gekregen. We hebben een week lang volle bak toegeleefd naar iets groots. Als dat erop zit, is het goed om even afstand te nemen van het voetbal en het hoofd leeg te maken. Ik merk dat iedereen met een fris gemoed de ontknoping van het seizoen ingaat", vertelt Meijer.

Voor NEC staan er belangrijke weken op het programma. De achterstand op Ajax, op plek vijf, bedraagt twee punten. NEC heeft echter wel een wedstrijd minder, maar om de Amsterdammers voorbij te gaan, moet er zondag in eigen huis gewonnen worden van AZ. Meijer is in ieder geval hoopvol. "We hebben een goede kans op de vijfde plaats, want we staan maar twee punten achter op Ajax. Van AZ kunnen we zeker winnen. De bekerfinale was qua resultaat een teleurstelling, maar we kunnen daar ook een hoop goede dingen uithalen", aldus de oefenmeester.