Been breekt lans voor PSV'er: 'Er wordt vaak gedaan alsof hij helemaal niks kan'

Been breekt lans voor PSV'er: 'Er wordt vaak gedaan alsof hij helemaal niks kan'

28 april - 12:32
34

Mario Been vindt het apart dat André Ramalho zo veel kritiek krijgt. De analist ziet in de Braziliaan vooral een rasechte verdediger.

"Er wordt wel vaak gedaan alsof hij helemaal niks kan", vertelt Been over de kritiek op Ramalho. "Dat vind ik allemaal wel meevallen. Het is een échte verdediger. Natuurlijk is het niet de meest geniale, maar naast een speler als Olivier Boscagli, en je hebt daarvoor Jerdy Schouten en Joey Veerman waar je heel makkelijk de bal aan zou kunnen geven." Ramalho heeft een aflopend contract bij PSV, maar de Eindhovenaren zijn voornemens deze te verlengen.

Ook algemeen directeur Marcel Brands is enthousiast over de routinier. De directeur belicht ook de kwaliteiten van Ramalho in de kleedkamer. "In tegenstelling tot wat veel media aangeven, heeft hij heel veel respect in de groep. Het is echt een leiderstype, een voorbeeld voor alle andere spelers en een top-prof. Je ziet wat je wilt zien, maar het is echt een hele degelijke en goede verdediger."

Ramalho maakte in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro de overstap van RB Salzburg naar PSV. Sinds zijn overstap maakte hij 125 keer zijn opwachting in het shirt van de Eindhovenaren. In die duels scoorde hij zes keer.