PSV wil door met routinier Ramalho

'PSV wil door met Ramalho: verdediger heeft echter nog andere opties'

23 april om 08:36

PSV zou het contract van André Ramalho graag willen verlengen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. Een verlenging van de Braziliaan is echter nog geen uitgemaakte zaak, omdat hij op interesse van andere teams kan rekenen.

De 32-jarige Ramalho kan dus bijtekenen bij PSV, maar het is maar de vraag of hij dit zelf wil. De Braziliaan was veelvuldig basisspeler dit seizoen, maar in grote wedstrijden zette Peter Bosz hem vaak op de bank. Volgend seizoen zal dit niet anders zijn. Dit in combinatie met de interesse die er, volgens de zaakwaarnemers van Ramalho, in hem is, zorgt voor twijfels over een nieuwe samenwerking tussen PSV en de verdediger. Ramalho heeft nog een contract tot eind juni dit jaar.

Bij PSV lijkt de kans groot dat er sowieso nog wel mutaties komen in de defensie. Zo is het volgens de krant bijna zeker dat Armel Bella-Kotchap terugkeert naar Southampton. Hij werd afgelopen zomer gehuurd voor één seizoen, maar speelde bijna geen wedstrijden door een blessure. Daarnaast lijkt de kans aanwezig dat PSV zich weer meldt voor spelers die afgelopen zomer in beeld waren. Bijvoorbeeld Zeno Debast (Anderlecht) en Jeremiah St.Juste (Sporting CP).

Met de verlenging voor Ramalho wil PSV ook waardering uitspreken naar de verdediger. Bosz lijkt nog vertrouwen in hem te hebben, maar ziet hem wel als een pure mandekker. Met Jerdy Schouten heeft PSV nog een voetballende optie achter de hand voor het hart van de defensie. Die optie werd dan ook vaak ingezet in de grotere wedstrijden van de club. Voor die rol zou ook Philippe Sandler al in beeld zijn, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak volgens de krant.