Aad de Mos en Huub Stevens nemen het op voor André Ramalho

Ramalho 'ten onrechte' negatief gehyped: 'Het is niet top, maar...'

6 februari om 09:05
Laatste update: 6 februari om 09:13

Dat André Ramalho dikwijls onder een vergrootglas ligt bij PSV, vinden Aad de Mos en Huub Stevens onterecht. Ze erkennen de tekortkomingen van de Braziliaan, maar zijn van mening dat de kritiek op de PSV'er 'overdreven' is. 

"Het is niet top, zeker niet", meent Aad de Mos, die overigens wel van mening is dat Ramalho 'negatief gehyped' wordt. "Soms zie je dat een oud-speler iets roept en dat dan iedereen er achteraan holt. PSV heeft het dit seizoen niet zo slecht gedaan achterin, lijkt me. Als je komend seizoen een betere kunt vinden, kun je hem doorselecteren. Maar neem niet té snel afscheid", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

'Positief hypen' van Ramalho hoeft van De Mos niet, al noemt hij de kritiek op de centrale verdediger van PSV overdreven. "Hij is meestal de eerste die het duel ingaat, bewaakt de afspraken en geldt ook als een jongen voor de groepsdynamiek. Zo makkelijk is het niet."

Oud-trainer Huub Stevens sluit zich daarbij aan en is van mening dat Ramalho meer waardering verdient. "Een tegenstander laat hem vaak aan de bal en dan moeten ook anderen opstaan. Stel dat je zoals PSV nu Joey Veerman in de opbouw mist, dan is het niet makkelijk om opties te vinden. PSV speelt soms in een te laag tempo, maar dat is iets wat het hele team zich moet aanrekenen."