Perez over Sandler

Perez ziet potentiële versterking PSV: 'Maar hij voelt zich als Van Dijk...'

22 april om 21:42

Kenneth Perez denkt dat PSV er goed aan doet zich bij NEC te melden voor Philippe Sandler. De analist van ESPN plaatst tegelijk ook een kanttekening en geeft aan dat de 27-jarige verdediger nog stappen moet zetten.

Sandler maakt een sterk seizoen door bij NEC. Perez denkt dat de verdediger rijp is voor een vervolgstap. "PSV neemt naar alle waarschijnlijkheid afscheid van André Ramalho. Een rechtsbenige centrale verdediger... Dan heb je met Sandler een betere", zegt hij bij Voetbalpraat. Toch is Perez niet volledig overtuigd. "Bij hem zijn er echt dingen die beter kunnen."

"Hij heeft een bepaalde arrogantie en gemakzucht", aldus de voormalig middenvelder. "Hij voelt zich een beetje als Virgil van Dijk. Dat kan er zo uitzien, maar Van Dijk heeft wel: als het moet gebeuren, ben ik niet te kloppen." Dat ontbreekt volgens Perez bij Sandler. "Ik vond hem tegen Brian Brobbey tegenvallen in het verdedigen. Heel laconiek, in plaats van dat hij liet zien: niemand kan het fysiek tegen Brobbey, maar ik wel."

"Dat wijt ik aan gemakzucht", concludeert Perez. "Ook al kan hij het wel. Het is niet echt een goede eigenschap als verdediger."