'Ik heb met Van Dijk en De Vrij gespeeld, maar Sandler is gewoon het compleetst'

'Ik heb met Van Dijk en De Vrij gespeeld, maar Sandler is gewoon het compleetst'

11 april - 11:19 Laatste update: 12:11
79

Bram Nuytinck noemt Philippe Sandler de beste centrale verdediger waarmee hij ooit samen heeft gespeeld. Dat terwijl Nuytinck ook met onder meer Virgil van Dijk en Stefan de Vrij speelde bij Jong Oranje. De 33-jarige verdediger steekt de loftrompet over zijn partner in de defensie bij NEC.

"Ik heb met Van Dijk en De Vrij bij Jong Oranje gespeeld. Ik heb hen alleen in hun jonge periode meegemaakt", begint Nuytinck in de Jarda Podcast. "Als ik terugkijk naar alle centrale verdedigers waarmee ik heb gespeeld, is Philippe gewoon het meest compleet. Hij is snel, verschrikkelijk goed aan de bal, verdedigend heel sterk, groot en heeft een mooie uitstraling als hij aan de bal is."

Sandler kwam via de jeugd van Ajax terecht bij PEC Zwolle, waarna hij in 2018 een droomtransfer maakte naar Manchester City. Via onder meer Feyenoord kwam hij uit bij zijn huidige club NEC. "Ze zeggen wel eens 'the sky is the limit' en dat is bij Philippe denk ik ook wel het geval. Als hij zo doorgaat, denk ik dat er wel een grotere club gaat komen. Hij heeft natuurlijk kloteperiodes gehad met zijn blessures. Des te mooier is het dat hij nu fit is en makkelijk drie keer per week kan spelen."

Sandler speelde tot nu toe 48 wedstrijden voor NEC waarin hij één keer tot scoren kwam. Zijn marktwaarde wordt momenteel ingeschat op 2.5 miljoen euro.