Rensch gaat in op rampseizoen Ajax: 'Dan had ik je niet geloofd'

Rensch gaat in op rampseizoen Ajax: 'Dan had ik je niet geloofd'

30 april - 19:05
34

Devyne Rensch vindt dat hij Ajax op sleeptouw moet proberen te nemen. De multifunctionele verdediger heeft van de huidige Ajax-selectie de meeste wedstrijden achter zijn naam in de hoofdmacht en hij hoopt met zijn ervaring zijn ploeggenoten te kunnen helpen.

"Het is een voordeel dat ik op meerdere posities kan spelen. Centraal, linksback of rechtsback, ook in andere formaties", begint Rensch in gesprek met Ajax TV. "Voor de trainer is het ook handig dat ik me op meerdere posities kan doorontwikkelen. Mijn favoriete positie is wel rechtsback omdat ik daar het grootste deel van mijn wedstrijden in Ajax 1 heb gespeeld. Maar centraal kan ik ook goed uit de voeten. Voor mij maakt het niet heel veel uit."

In de slotfase van het seizoen hoopt Rensch de kar te trekken bij Ajax. "Dat moet ik ook van mezelf verwachten, vind ik", aldus de verdediger. "Ik denk dat ik de meeste wedstrijden in Ajax 1 heb van het team. Nog steeds ben ik een van de jongsten, maar met mijn ervaring moet ik mijn teamgenoten daarin meenemen."

Ook gaat Rensch in op het moeizame seizoen van Ajax. "Het is natuurlijk lastig, omdat zo'n seizoen niet past bij Ajax", vertelt de enkelvoudig international van het Nederlands elftal. "Niemand zou ooit denken dat dit zou gebeuren. Maar het is wel gebeurd, we zitten er nog steeds in. De laatste drie wedstrijden moeten we winnen en onszelf individueel doorontwikkelen. Daar ben ik nog steeds mee bezig en dat gaat de goede kant op. Als team moeten we de laatste duels winnen om vijfde te worden."

"Als je me aan het begin van het seizoen had gevraagd of we nu om de vijfde plek zouden strijden, had ik je nooit geloofd", vervolgt Rensch zijn verhaal. Hij wijst erop dat het 'heel belangrijk' is voor Ajax om de vijfde plaats veilig te stellen. "De laatste wedstrijden moeten we winnen, dan kan er niks verkeerd gaan", aldus de verdediger, die vervolgens vooruitblikt op het uitduel met FC Volendam. "Volendam staat laag op de ranglijst, maar dat zegt niet zoveel. Tegen Ajax wil iedereen iets extra's geven. Ze spelen thuis, dus dat zal ze extra kracht geven."