Racisme onderwerp van gesprek in Spanje: Atlético Madrid krijgt fikse straf

Racisme onderwerp van gesprek in Spanje: Atlético Madrid krijgt fikse straf

30 april - 21:50
27

Atlético Madrid moet het in de laatste twee thuisduels in de Spaanse competitie doen zonder een deel van de eigen aanhang. De club is gestraft door de voetbalbond naar aanleiding van de racistische uitlatingen richting Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams.

Er wordt een straf opgelegd vanwege de racistische spreekwoorden en oerwoudgeluiden richting Williams vanaf de zuidtribune. Atlético Madrid moet een deel van deze tribune leeg laten tijdens de thuisduels met Celta de Vigo en Osasuna. Ook moet de club een boete van twintigduizend betalen. Ze hebben nog de kans om in beroep te gaan tegen deze straffen.

Wedden

Meer odds

Vlak voor rust schoot Williams namens Athletic Bilbao de gelijkmaker binnen in het Cívitas Metropolitano, waarna hij racistisch bejegend werd. "Toen ik een hoekschop nam, hoorde ik apengeluiden", vertelde Williams na afloop. "Het waren niet heel veel mensen. Hopelijk verandert dit beetje bij beetje."

Dit is niet het eerste racisme-incident in Spanje. Vorige maand werd Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior nog geëmotioneerd op een persconferentie toen het onderwerp ter sprake kwam. De Braziliaan is al vaker slachtoffer geweest van racisme.