'Europese grootmachten willen Koopmeiners: kans op stap naar Juve vergroot'

'Europese grootmachten willen Koopmeiners: kans op stap naar Juve vergroot'

2 mei - 06:53 Laatste update: 08:06
66

Teun Koopmeiners geniet belangstelling van drie Europese topclubs. Dat meldt zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad. De middenvelder van Atalanta Bergamo gaf onlangs zelf al aan na dit seizoen een stap te willen maken, en moet tussen de 50 á 60 miljoen euro kosten. 

SportMediaset beweerde woensdag al dat Koopmeiners zich in de kijker heeft gespeeld bij Liverpool, nieuws dat bevestigd wordt door het Algemeen Dagblad. De Nederlandse krant weet dat de Oranje-international verder nog 'hoog op de verlanglijstjes' van Juventus en Manchester United staat. 

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Juventus goede papieren heeft om Koopmeiners uiteindelijk in te leveren. Bologna-succescoach Thiago Motta zou namelijk aan de slag gaan in Turijn. Hij wil naar verluidt aanvallende middenvelder Lewis Ferguson meenemen, ware het niet de Schot in april zijn kruisbanden heeft afgescheurd. Daardoor zou Koopmeiners misschien topkandidaat worden. 

De Telegraaf denkt dat Juventus uiteindelijk niet genoeg slagkracht heeft om de Nederlander in te lijven. Liverpool daarentegen wel. Op Anfield zou hij daarnaast herenigd worden met trainer Arne Slot, een van zijn trainers in zijn AZ-tijd. Ook gaf Koopmeiners, die vorige zomer al verregaande interesse genoot van Napoli, al eens aan graag naar de Premier League te verkassen.

Eerst wacht voor Koopmeiners nog de climax van het seizoen. De linkspoot speelt donderdagavond de eerste Europe League-halve finale tegen Olympique Marseille, en speelt op 15 mei de bekerfinale tegen Juventus. In 43 officiële wedstrijden dit seizoen was hij al goed voor veertien doelpunten.