'PSV wil centrale verdediger aantrekken, Ramalho moet 'Van Aanholt-rol' vertolken'

'PSV wil centrale verdediger aantrekken, Ramalho moet 'Van Aanholt-rol' vertolken'

2 mei - 08:20
31

PSV ziet voor André Ramalho na dit seizoen een rol weggelegd als stand-in. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat weet dat de aanstaande Eredivisie-kampioen graag een nieuwe centrale verdediger wil aantrekken. 

Ramalho zaait sinds zijn komst naar PSV, en ook dit seizoen, verdeeldheid. Een deel van de achterban vindt dat het tijd is om door te selecteren, terwijl de clubleiding graag met hem door wil. 'De Braziliaan mag blijven in een rol waarin hij mogelijk wel genoegen moet nemen met minder speeltijd', zo tekent het AD op. 

De Eindhovenaren willen namelijk shoppen en een verdediger inlijven, 'waarbij bijvoorbeeld de naam van Jeremiah St. Juste is gevallen. En eerder al die van Zeno Debast, een jonge kracht van Anderlecht', zo is te lezen. 

Mocht Ramalho inderdaad blijven, dan gaat PSV ervan uit dat de Braziliaan probleemloos de concurrentiestrijd aangaat met zijn nieuwe concurrent. 'Hij hoeft geen transfersom te kosten en geldt daarom als een betaalbare back-up, die zeker de potentie heeft om (in de eredivisie) nog behoorlijk wat te spelen', aldus het ED, dat het omschrijft als een 'Van Aanholt-rol'. Hij vertolkte dit seizoen een soortgelijke rol. 

Zeker is het nog allerminst dat Ramalho in Eindhoven blijft. De centrale verdediger heeft aanbiedingen uit andere competities op tafel liggen, en neemt deze momenteel in beraad. Een terugkeer naar Brazilië of een avontuur in Spanje is een 'denkbaar pad'. Ondertussen hoopt PSV dat hij zijn verbintenis met in ieder geval één jaar verlengt.