Opvallend: fitte Timber niet in wedstrijdselectie Arsenal, kansen voor EK slinken

Opvallend: fitte Timber niet in wedstrijdselectie Arsenal, kansen voor EK slinken

4 mei - 13:53
86

Jurriën Timber komt zaterdag niet in actie voor Arsenal. De weer fitte Arsenal-verdediger is door Mikel Arteta niet in de wedstrijdselectie opgenomen voor het duel met Bournemouth.

Arsenal neemt het zaterdag om 13.30 uur op tegen het Bournemouth van Justin Kluivert, maar de oud-Ajacied zal geen duels uit hoeven te vechten met Timber. De weer fit verklaarde verdediger is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van The Gunners.

Wedden

Meer odds

Dat Timber niet direct bij de wedstrijdselectie zit is toch opvallend. De verdediger heeft al 150 minuten gespeeld bij de onder 23, scoorde een fantastisch doelpunt en werd al meermaals gecomplimenteerd door Arteta. “Het geeft een boost, want het verbetert de kwaliteit van de trainingen. Met zijn leiderschap en kwaliteit tilt hij de rest naar een hoger niveau. Ze beginnen meer van elkaar te eisen. Ze kijken elkaar aan en zeggen: Ik moet goed zijn, want ik wil blijven spelen", liet de manager van Arsenal nog weten op de persconferentie in aanloop naar Bournemouth-thuis.

Timber heeft daardoor nog maar twee duels om zich eventueel in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal. Arsenal treft alleen het Manchester United van Erik ten Hag, oude bekende van Timber, en Everton nog in de Premier League. In alle andere competities is Arsenal al uitgeschakeld.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!