Bayern München hoopt op 'ondenkbare' trainersoptie: 'Als een deur sluit...'

Bayern München hoopt op 'ondenkbare' trainersoptie: 'Als een deur sluit...'

5 mei - 09:50 Laatste update: 13:08
11

Max Eberl, de sportief directeur van Bayern München, heeft vertrouwen in de trainerszoektocht van Der Rekordmeister. De clubleiding heeft de afgelopen weken meermaals een afwijzing ontvangen, maar volgens Eberl opent dit de deuren voor nieuwe, interessante namen.

Thomas Tuchel vertrekt na dit seizoen bij Bayern München en een langer verblijf wordt door beide partijen uitgesloten. Na afwijzingen van Julian Nagelsmann en Xabi Alonso zag ook Ralf Ragnick afgelopen week af van een overstap naar München. "We hebben echt heel, heel lang gesproken met Ralf", aldus Eberl in gesprek met Sport1. "Het waren goede gesprekken, maar het hangt er altijd van af wat de andere partij wil. Als die "nee" zegt, dan moeten we dat accepteren. We wensen hem alle goeds voor de toekomst en blijven op zoek."

"Als een deur sluit, is dat in het begin een klap", vervolgt Eberl zijn verhaal. Hij hoopt dat er nu andere trainers beschikbaar komen die in eerste instantie onhaalbaar bleken. "En deuren waarvan een paar dagen of weken geleden misschien werd gedacht dat het ondenkbaar was dat ze open gingen, staan nu open."

De naam van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt verscheen afgelopen week in de media als mogelijke opvolger van Tuchel, maar eerstgenoemde heeft toegezegd bij Benfica te blijven volgend seizoen. Naar verluidt ziet ook Brighton-trainer Roberto De Zerbi een overgang naar Der Rekordmeister niet zitten. In Duitse media worden nu Julen Loptegui, Antonio Conte en Erik ten Hag genoemd als mogelijk nieuwe Bayern-trainer.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!