Ancelotti countert na klaagzang Bayern: 'En de schwalbe van Kimmich dan?'

Ancelotti countert na klaagzang Bayern: 'En de schwalbe van Kimmich dan?'

9 mei - 07:02
56

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft weinig begrip voor de frustraties bij Bayern MünchenDer Rekordmeister maakte via Matthijs de Ligt diep in de blessuretijd de 2-2, maar deze treffer ging niet door wegens een te vroeg vlagsignaal van de grensrechter.

Door de afgekeurde goal van Bayern zegevierde Real met 2-1 en gaan de Spanjaarden naar de finale van de Champions League. Onder meer De Ligt en trainer Thomas Tuchel kookten van woede, Ancelotti ziet het anders. "Heeft Bayern geklaagd over het buitenspelmoment? Oké, dan gaan wij klagen over de afgekeurde goal van Nacho", zegt hij in de perszaal. "Want Joshua Kimmich maakte een schwalbe..."

Bij een 0-1 tussenstand dacht Real op gelijke hoogte komen, maar door die goal ging een streep. Nacho deelde in aanloop naar het doelpunt een duw in het gezicht aan Kimmich uit. De Ligt noemde zijn afgekeurde goal een 'schande'. "De grensrechter heeft tegen me gezegd: sorry, ik heb een fout gemaakt. Ja, daar koop ik niets voor."

Op 1 juni staat Real in de finale van de Champions League tegenover Borussia Dortmund. De Duitsers schakelden dinsdag Paris Saint-Germain uit.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: