'Nog geen doorbraak in gesprekken PSV met Land, talentenploeg gaat op de schop'

'Nog geen doorbraak in gesprekken PSV met Land, talentenploeg gaat op de schop'

10 mei - 07:33 Laatste update: 07:35
45

Er staat het een en ander te veranderen bij de talenten van PSV, zo verwacht het Eindhovens Dagblad. Van een aantal spelers wordt afscheid genomen, terwijl de club druk bezig is met de contractverlenging van Tygo Land

In de achterhoede staat Emmanuel van de Blaak voor een keuze. De centrale verdediger speelt tegenwoordig als rechtsback, en het is onduidelijk of hij nog een jaar in de rol wil fungeren. In die linie wordt daarnaast verwacht dat CJ Egan-Riley volgend seizoen niet meer bij de beloften zal spelen. De twintigjarige Matteo Dams en Koen Jansen hebben allebei een aflopend contract, en kunnen vertrekken. Voor laatstgenoemde is Roda JC in de markt. 

Verder valt op dat PSV 'uiteraard' langer door wil met de achttienjarige Land. Hij geldt in Eindhoven als een groot talent. Er is alleen nog geen doorbraak gemeld in de 'beoogde contractverlenging', zo is te lezen. De middenvelder, die al eens vergeleken werd met Frenkie de Jong, heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2025. 

Ook spits Jesper Uneken ligt nog een jaar vast. 'Komend seizoen opnieuw veel minuten maken in Jong PSV kan voor hem weleens de goede strategie zijn', tekent het ED op. Teamgenoot Julian Kwaaitaal gaat het wellicht ergens anders proberen. De vleugelspeler, die tijdens de voorbereiding op dit seizoen nog getest werd door Peter Bosz, mag een andere keuze maken.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: