Cambuur neemt afscheid van stadion: 'Maar laat het heel'

Cambuur neemt afscheid van stadion: 'Maar laat het heel'

10 mei - 15:38
24

SC Cambuur speelt vrijdag tegen Helmond Sport zijn laatste wedstrijd in het Cambuur Stadion. Na de zomer wordt het onderkomen ingeruild voor 'het meest duurzame stadion van Nederland', aan de andere kant van de stad.

'Van Oost naar West. Van het Cambuurplein naar het Elfstedenpark. Maar vooral ook naar een stadion dat past bij de ambities van SC Cambuur om een stabiele Eredivisionist te worden en waarbij supporters en sponsoren de club zo optimaal mogelijk beleven en er tweewekelijks een unieke middag of avond uit van kunnen maken', schrijft Cambuur op de clubwebsite.

Voor het zover is gaat Cambuur het Keuken Kampioen Divisie-seizoen eerst afmaken in het huidige stadion. Op de laatste speeldag reist Helmond Sport af naar Leeuwarden. Cambuur speelt vrijdagavond voor de gelegenheid in de outfit die het na de oprichting in 1964 droeg. In het klassieke blauwe shirt met gele baan promoveerde de club meteen naar de eerste divisie.

Het is echter nog steeds niet honderd procent zeker dat Cambuur in augustus in het nieuwe stadion kan spelen. Daarnaast zal sowieso een deel van de voorbereiding worden afgewerkt in het Cambuurstadion en zal de Onder-21, en de kantoororganisatie, nog zeker een half jaar in het stadion blijven trainen en spelen. 'Dus laten we er een legendarische avond van maken, maar het stadion wel heel houden!', drukt Cambuur de eigen aanhang vrijdag op het hart.

Het seizoen van Cambuur voorloopt teleurstellend. Met torenhoge verwachtingen, maar een teleurstellende dertiende plek wordt nacompetitie misgelopen.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: