'Frenkie geen prioriteit voor Bayern, club gaat voor PL-speler van 60 miljoen'

'Frenkie geen prioriteit voor Bayern, club gaat voor PL-speler van 60 miljoen'

12 mei - 10:01 Laatste update: 12:18
30

Frenkie de Jong wordt in Duitsland weer genoemd als mogelijk versterking voor Bayern München. De Nederlander is echter geen prioriteit meer voor de Bundesliga-club, die Crystal Palace-middenvelder Adam Wharton op het oog heeft.

De Jong heeft in de ogen van Bayern geen goed seizoen gehad na een enkelblessure in de laatste Clásico tegen Real Madrid, meldt Mundo Deportivo. Het is de derde blessure dit seizoen aan dezelfde enkel voor de spelmaker en er zijn twijfels of hij op tijd fit is voor de Supercopa. Xavi heeft herhaaldelijk verklaard dat hij "essentieel" is voor Barça, maar de club zal een transfer overwegen als er een goed bod binnenkomt.

De 20-jarige Wharton staat daarom nu bovenaan het lijstje van Bayern München. Der Rekordmeister bereidt een bod van zo’n zestig miljoen pond voor. Bayern wil naar verluidt de deal sluiten vóór het begin van het Europees kampioenschap, aangezien het prijskaartje kan stijgen als hij wordt geselecteerd voor de Engelse nationale ploeg.

De middenvelder kwam in januari van Blackburn Rovers naar Crystal Palace voor 22,5 miljoen pond. Hij heeft dit seizoen 44 wedstrijden gespeeld, waarvan vijftien in de Premier League.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: